Ät hur mycket som helst utan ångest

Det behöver inte bli vackrare, mer komplicerat eller i mindre mängd för att äta nyttigt eller hålla på kalorier. Den här glassburken var helt full när jag började äta. Ät med kärlek till mat och hälsa utan begränsningar eller tvång.  
 
Vid val av färgglada grönsaker så kan du äta i princip HUR mycket som hellst. Den enda tanken du bör lägga är att inte ösa på med olja eller annan dressing. Olja innehåller mycket kaorier som de flesta av er troligtvis känner till. Tycker du att det är svårt till en början med för lite dressing eller utan någon krämighet till salladsskålen alls så tänk på att du kommer att vänja dig vid råvarornas smak och konsistens med tiden. Det kan kännas smaklöst till en början, men allt du behöver är att träna bort din förväntan och utvecka din smaklökar. Det är det samma som när sötsuget för socker försvinner. Det kan vara jobbigt eller tråkigt till en början, men håll ut! Håller du ut hela vägen så har du förhoppningsvis förändrat livsstilen för mat och kost för resten av livet utan att känna någon besvikelse alls utan tvärt om. Du kommer tillslut att själv vilja ha mindre dressing/ liksom i sockerexemplet inte visa något större intresse för socker. Dina smaklökar kommer att utvecklas och du kommer tycka att det är gott med rå, lite strävare mat med krispighet. Du kommer eventyellt även att känna mer och större dragningskraft till just den typen av mat istället för såsiga och krämiga maträtter. 
 
Ge det tid! Tänk inte för mycket att du ska klara det på så kort tid som möjligt. Försök att få det till en vardag. Var sann mot dig själv. Ett knep kan vara att fixa maten i köket och ställ in dressingen i kylen istället för att ta med den till bordet. Att förändra en vana helt och hållet kan ta från några månader upp till flera år beroende på hur fast du är i de gamla vanorna. 
 
Som substitut för olja eller dressing- mosa avokado och krydda upp den med kryddor eller örter.
 
Själv har jag här i knappt en matsked pesto för hela salladen.
 
 
 
Food | |
Upp